HighlightsFeature filmsTelevisionTitle designBackstage

Phanta Vision Idents

Terug naar Title design
 • Regisseur
  Donald Roos, Dennis Kleyn
 • Release
  2017
 • Producent
  Phanta Film
 • Art direction
  Donald Roos
 • Graphic design & animation
  Roel Meijering

Phanta Vision werd in 1990 opgericht door filmproducent Petra Goedings en filmeditor JP Luijsterburg, en bestaat uit verschillende takken. Phanta Film, Phanta Edit, Phanta Visual, Phanta & Co en Phanta Basta!

Phanta Vision vroeg Planet X Title Design in eerste instantie een ident te ontwikkelen voor Phanta Basta! En vervolgens ook voor Phanta Film. De film tak produceert speelfilms, documentaires, (drama-)series en korte films. Phanta Basta! is sinds 2015 actief en richt zich op het maken van jeugdproducties.

Hoewel beide taken binnen Phanta Vision met elkaar verbonden zijn, was het verzoek om beide idents wel een eigen karakter te geven. Beide idents hebben we dan ook los van elkaar ontwikkeld. Met als enige overeenkomst dat we elk traject zijn begonnen met alleen het logo als uitgangspunt.

Beide keren zijn we begonnen om met grove schetsen in de breedte te verkennen, wat voor soort animatie het beste aansloot bij de identiteit. Bij Phanta Basta! is dat tot uiting gekomen in een right-in-your-face animatie. Terwijl we bij Phanta Film een abstracter universum hebben gemaakt dat aansluit bij de ervaring van film. Hoewel beide idents verschillen, speelt in beide de verbeelding een grote rol. Verbeelding is uiteindelijk een van de overkoepelende pijlers van Phanta Vision.

Phanta Basta! ident